YouVersion Bijbel App


De YouVersion Bible App biedt onder andere gratis leesplannen en overdenkingen. De leesplannen helpen je om elke dag een moment met Gods Woord bezig te zijn. Op www.bible.com/nl vind je meer informatie over de Youversion Bijbel App en de leesplannen en overdenkigen.

Voor Heartbeat Nederland schreef Hans het leesplan Be Radical - 100% voor Jezus. Het thema van dit leesplan van 4 dagen is ‘Radicaliteit’ We staan hierin stil bij ons dagelijks leven met Jezus. Hoe kunnen wij een toegewijde volgeling van Hem zijn? Leven wij vanuit de nieuwe mens en hoe werkt dat? Volharding is mogelijk, als we ons maar voeden met het goede. God verlangt ernaar dat je voor Hem mag schitteren en zo kan leven tot zijn eer. Het leesplan - speciaal bedoeld voor jongeren - bestaat uit een dagelijks filmpje, een bijbehorende tekst en een kort gebed!


1. Nieuw leven

Wanneer je in Jezus gelooft, zegt de Bijbel over jou dat je een nieuwe schepping bent. Er was sprake van iets ouds en daar is iets nieuws voor in de plaats gekomen. Niet voor in de (verre) toekomst dus, maar nu al.

open het leesplan dag 1

2. Seks en lust

Veel mensen, jongeren ook, worstelen met gevoelens en gedachten – en misschien wel met dingen die gebeurd zijn – rond seksualiteit. We horen vandaag hoe dit iemands leven compleet kan verwoesten.

open het leesplan dag 2

3. Wees moedig

Vandaag kun je horen over Paulus en Barnabas. Ze kregen een hele menigte tegen zich, Paulus werd zelfs gestenigd. Dat ze volhardend, moedig en sterk waren blijkt wel uit het vervolg.

open het leesplan dag 3

4. Wat je eet...

Iedereen begrijpt dat wat je eet en drinkt invloed heeft op je lichaam. Eet je veel vettigheid dan heeft dat geen positief effect, drink je veel alcohol dan brengt dat schade toe. Maar, hoe zit dat met onze geest?

open het leesplan dag 4