Kerk in Verbania (Italië)

Al jaren trekken we intensief op met de kerk van Verbania aan het schitterende Lago Maggiore. Het voorgangers-echtpaar van deze gemeente - Donato en Antonieta Di Lecce - en hun kinderen zijn erg goede vrienden geworden. We hebben grote bewondering voor hun enthousiasme, inzet, liefde voor mensen en - vooral - hun liefde voor God en passie voor Jezus. Met regelmaat zijn we in deze kerk - die inmiddels als een soort tweede ‘thuis’ is geworden - om te spreken, te bemoedigen, te ondersteunen en mee te bouwen. Vanuit deze relatie zijn ook weer veel nieuwe contacten in Italië voortgekomen.

In Italië is minder dan 1,5 % van de bevolking protestants-evangelisch christen. Dit maakt de positie van de – weinige en vaak kleine – protestants/evangelische kerken die er zijn erg belangrijk. Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om naar de kerk te komen. Vaak is men de enige christen in zijn/haar omgeving en soms zelfs de enige christen in zijn/haar gezin. Hoewel veel Italianen officieel lid zijn van de Rooms-Katholieke kerk, zijn er maar weinig die Jezus persoonlijk kennen als hun redder.

In de wijde regio is de kerk van Verbania bekend en kerkgangers rijden soms 3 kwartier of langer om er te komen. Vanwege verschillende omstandigheden beschikt de kerk op dit moment niet over een eigen gebouw. Op zondagochtend wordt een zaal gehuurd, maar dit is kostbaar en hier kunnen geen doordeweekse activiteiten worden georganiseerd. Er is geen thuisbasis, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is voor deze kerk. Veel autochtone Italianen weten de kerk te vinden maar een deel van de bezoekers bestaat ook uit migranten en vluchtelingen.

Onlangs deed de mogelijkheid zich voor om een stuk grond te kopen waarop gebouwd kan worden. Deze mogelijkheid werd met beide handen aangegrepen. Een stap in geloof. Op deze pagina kunt u er meer over lezen. Het verlangen is om met een eigen plek – nog meer dan nu – een baken van licht in Verbania en de wijde regio te zijn. Een plek waar zondagse samenkomsten gehouden kunnen worden en waar jong en oud elkaar doordeweeks kunnen ontmoeten. Maar zeker ook een plek, om een thuis te bieden voor mensen in nood.

Er is op dit moment geen thuisbasis voor de kerk in Verbania, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is. Hier kunnen we samen verandering in brengen!

Hopelijk proeft u iets van ons enthousiasme en van onze passie voor deze gemeente in Italië. We bevelen dit project en de oproep* van harte bij u aan. Wilt u meer weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Een hartelijke groet,

Hans & Leida Borghuis   
Web.: www.hansborghuis.nl/verbania
Mail: info@hansborghuis.nl
Tel.: +31 (0)6 12 90 73 20

* Giften voor de kerk in Verbania gaan via CAMA Zending. CAMA Zending is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en als zodanig geregistreerd. Hierdoor is het voor donateurs mogelijk om giften bij de inkomstenbelasting (gedeeltelijk) af te trekken. Kijk hier voor meer informatie of om direct te doneren.