Kerk in Verbania (Italië)

Al jaren trekken we intensief op met de kerk van Verbania aan het schitterende Lago Maggiore. Het voorgangers-echtpaar van deze gemeente - Donato en Antonieta Di Lecce - zijn goede vrienden geworden. We hebben grote bewondering voor hun enthousiasme, inzet, liefde voor God en liefde voor mensen. Met regelmaat zijn we in deze kerk - die als een soort ‘thuis’ is geworden - om mee te bouwen.

In Italië is minder dan 1,5 % van de bevolking protestants/evangelisch christen. Dat maakt de positie van de – weinige en vaak kleine – protestants/evangelische kerken die er zijn erg belangrijk. Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om naar de kerk te gaan. Vaak is men ook de enige christen in zijn/haar omgeving en soms zelfs de enige in zijn/haar gezin. Hoewel veel Italianen officieel lid zijn van de Rooms-Katholieke kerk, zijn er maar weinig die Jezus kennen en de inhoud van het evangelie weten.

De kerk van Verbania is in de wijde regio bekend, de kerkleden rijden soms 3 kwartier of langer. Door omstandigheden beschikt de kerk niet over een eigen gebouw. Op zondagochtend wordt een zaal gehuurd, maar dit is kostbaar en hier kunnen geen doordeweekse activiteiten worden georganiseerd. Er is geen thuisbasis, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is. Veel autochtone Italianen weten de kerk te vinden, een deel van de bezoekers bestaat uit migranten en vluchtelingen.

Onlangs deed zich de mogelijkheid voor om een stuk grond te kopen waarop gebouwd kan worden. Deze kans werd met beide handen aangegrepen. Een stap in geloof. Op deze pagina kunt u er meer over lezen. Het verlangen is om met een eigen plek – nog meer dan nu – een baken van licht in Verbania en de wijde regio te zijn. Een plek waar zondagse samenkomsten gehouden kunnen worden en waar jong en oud elkaar doordeweeks kan ontmoeten. Maar zeker ook: een plek, om een thuis te bieden voor mensen in nood. Op dit moment is er nog €5000,- nodig om de eerste stap - betaling van de grond en het casco gebouw - te kunnen voltooien.  

Er is op dit moment geen thuisbasis voor de kerk in Verbania, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is.

Wilt u meer weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! lees verder op de volgende pagina's of klik hier om te doneren.

* Giften voor de kerk in Verbania worden verwerkt door CAMA Zending. CAMA Zending is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en als zodanig geregistreerd. Hierdoor is het voor donateurs mogelijk om giften bij de inkomstenbelasting (gedeeltelijk) af te trekken. Kijk hier voor meer informatie of om direct te doneren.