Kerk in Verbania (Italië)

Al jaren trekken we intensief op met de kerk van Verbania aan het Italiaanse Lago Maggiore. Het voorgangers-echtpaar van deze gemeente, Donato en Antonietta Di Lecce, zijn goede vrienden geworden. Net als hun kinderen en veel gemeenteleden. We hebben grote bewondering voor hun enthousiasme, inzet, liefde voor God en liefde voor mensen. Een aantal keer per jaar zijn we in deze kerk om te spreken, te trainen en de gemeente mee op te bouwen.

In Italië is minder dan 1,5 % van de bevolking protestants/evangelisch christen. Dat maakt de positie van de – weinige en vaak kleine – protestants/evangelische kerken die er zijn erg belangrijk. Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om naar de kerk te gaan. Vaak is men de enige christen in zijn/haar omgeving en niet zonder uitzondering zelfs de enige in zijn/haar gezin. Hoewel veel Italianen officieel lid zijn van de Rooms-Katholieke kerk, zijn er maar weinig die Jezus kennen en de inhoud van het evangelie weten. Er is veel bijgeloof en er zijn hierdoor veel tradities en gebruiken.

De kerk van Verbania is in de wijde regio bekend, kerkleden rijden soms 3 kwartier of langer. Door omstandigheden beschikt de kerk helaas niet over een eigen gebouw. Op zondagochtend wordt een ruimte gehuurd, maar dit is kostbaar en hier kunnen geen doordeweekse activiteiten worden georganiseerd. Er is geen thuisbasis, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is. Veel autochtone Italianen weten de kerk te vinden en een deel van de bezoekers bestaat uit migranten en vluchtelingen.

Onlangs deed zich de mogelijkheid voor om een stuk grond te kopen waarop gebouwd kan worden. Deze kans werd met beide handen aangegrepen. Een stap in geloof. Op deze pagina kunt u er meer over lezen. Het verlangen is om met een eigen plek – nog meer dan nu – een baken van licht in Verbania en de wijde regio te zijn. Een plek waar zondagse samenkomsten gehouden kunnen worden en waar jong en oud elkaar doordeweeks kan ontmoeten. Maar zeker ook: een plek, om een thuis te bieden voor mensen in nood. Door een kledingbank en voedselbank te starten en door christelijk onderwijs aan te bieden.

Op dit moment (november 2022) is het bedrag voor de eerste betaling van €140.000,- tijdig binnengekomen** en betaald. Er is nu nog €100.000,- nodig om de betaling van de bouw en grond te kunnen voltooien. In principe moet dit bedrag uiterlijk half februari 2023 voldaan zijn, vervolgens kan worden gestart met de verdere bouw.

Er is op dit moment geen thuisbasis voor de kerk in Verbania, terwijl dit juist zo ontzettend belangrijk is.

Wilt u meer weten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Lees verder op de volgende pagina's of klik hier om te doneren.

* Giften voor de kerk in Verbania worden verwerkt door CAMA Zending. CAMA Zending is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en als zodanig geregistreerd. Hierdoor is het voor donateurs mogelijk om giften bij de inkomstenbelasting (gedeeltelijk) af te trekken. Kijk hier voor meer informatie of om direct te doneren.

** Uit bijdragen van gemeenteleden en door giften van externe kerken en stichtingen (ook Nederlandse).

In januari was Hans te gast in het programma Brandstof op Groot Nieuws Radio, waarbij de uitzending in het teken stond van Italië. In de uitzending deelt hij over zijn liefde voor de Italiaanse kerk. Naast Hans is ook Abramo Patti te gast. Hij woont nu in Milaan maar kent de kerk van Verbania erg goed.
Luister hier de uitzending terug.

Missie in Italië

Missione Italia
Jezus zichtbaar maken in Italië ~ www.missione.nl
Help mee om de liefde van Jezus in Italië uit te delen!