Geschiedenis

Het begon in 1999 toen voorganger Donato Di Lecce met zijn gezin uit Engeland terugkeerde om een kerk te starten in Verbania. Een groep van 5 vrouwen was op zoek naar iemand die een kerk wilde beginnen. De grote behoefte in de omgeving was vanaf het begin duidelijk en de kerk groeide snel.

In de loop der jaren organiseerde de kerk tal van activiteiten, waaronder zomerkampen voor de gezinnen van de stad, kampen die honderden jongeren uit heel Noord-Italië trokken en christelijke concerten. Er werden predikanten opgeleid en uitgezonden die nu in verschillende Italiaanse steden dienen. Daarnaast ondersteunt de kerk missionarissen en kinderen in India. Dit alles terwijl de kerk altijd plekken moest huren om samen te kunnen komen. De gemeente droomt al die tijd van een eigen plek voor de zondagse samenkomsten en doordeweekse activiteiten. Een plek waar bijeenkomsten kunnen worden gehouden, waar ruimte is voor rouw- en trouwdiensten en waar concerten, evangelisatieacties en evenementen georganiseerd kunnen worden.

New Life Verbania is een gemeenschap die van God én van mensen houdt. Hun doel is om de boodschap van het evangelie te verkondigen en de hoop te brengen die Jezus - onze Heer en Heiland - geeft aan iedereen die in Hem gelooft.

Inzet is om de leer van Jezus op een aantrekkelijke en actuele manier over te brengen en toe te passen. Zodat het niet alleen een mooie boodschap en een goede leer blijft, maar onderdeel wordt van het leven van elke dag en van de dagelijkse uitdagingen waar elke gelovige mee te maken heeft.

Door onze aanwezigheid in Verbania willen we - voor zover het in onze macht ligt - een baken van licht en een bron van hoop en hulp zijn voor burgers en instellingen in de wijde omgeving.


Een nieuw begin

Net als alle kerken werden ook wij overrompeld door Covid. Sinds 2019 hadden we geen plek om elkaar te ontmoeten. De kerk moest online samenkomen. Hoewel het een moeilijke tijd was zijn we begonnen met het uitzenden van bijeenkomsten om in tijden van lockdown toch de kerk te kunnen bereiken. We wisten het niet, maar dit was nog maar het begin van wat God wilde doen. De bijeenkomsten zijn voor veel meer mensen dan we dachten een bron van hulp en bemoediging geworden. Deze periode bleek een geweldige tijd te zijn om veel mensen te bereiken.

Hoewel Covid ons ertoe heeft aangezet om nieuwe manieren van kerk-zijn te ontdekken, heeft het ons ook het belang en de noodzaak van een eigen gebouw doen inzien.Na jaren van onderzoek hebben we eindelijk de plek gevonden die bij ons en onze behoeften past. Op een centraal punt in Verbania en - voor ons erg belangrijk omdat veel mensen niet over eigen vervoer beschikken – ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het gebouw

Op dit moment bestaat het gebouw alleen nog uit een betonnen geraamte op 2000 m² grond. We hopen en bidden dat deze plek een bron van hoop en licht zal zijn in Verbania en de wijde regio.

Als kerk hebben we het verlangen om een plek te hebben voor de zondagse eredienst en de doordeweekse samenkomsten van jong en oud.

Maar de realiteit is dat de grond veel meer mogelijkheden biedt, daarom hebben we een project gestart dat we hebben opgedeeld in 3 stappen. lees verder