Donato & Antonietta Di Lecce
New Life Verbania

Donato & Antonietta Di Lecce geven leiding aan de kerk New Life Verbania, aan het Italiaanse Lago Maggiore.  Dit doen ze - al sinds 1999 - met veel enthousiasme en tomeloze inzet. Vanuit hun liefde voor God en hun liefde voor mensen.

Helaas zijn er maar weinig Italianen die de boodschap van Jezus en het goede nieuws van het evangelie kennen. In Italië is sprake van veel bijgeloof. Minder dan 1,5% van de bevolking is protestants/evangelisch christen. Dit maakt de positie van de weinige protestants/evangelische kerken erg belangrijk. De kerk van Verbania heeft dan ook een enorme impact op de stad en de wijde omgeving.

Voor gemeenteleden is het een hele bewuste keuze om bij de kerk te horen. Vaak zijn ze de enige christen in hun omgeving, soms de enige in hun gezin. De groeiende kerk van Verbania is in de wijde regio bekend. Mensen rijden soms een uur of langer om een kerkdienst of doordeweekse bijeenkomst bij te wonen.

De kerk wil een baken van licht en hoop voor Verbania en wijde omgeving zijn. Door de zondagse samenkomsten en doordeweekse ontmoetingen voor jong en oud, maar zeker ook door een thuis te bieden voor mensen in nood. Een plek waar mensen die hulp nodig hebben geholpen worden.

Lees op CVandaag het volledige interview met Donato en Antonietta
 

De kerk van Verbania heeft recent een stuk grond met casco gebouw kunnen kopen. De volgende stap is om het gebouw verder af te bouwen zodat het in gebruik kan worden genomen voor de zondagse en doordeweekse samenkomsten. Maar zeker ook om als baken van licht en hoop voor Verbania en omgeving te dienen. ‘Het zal niet gebeuren dat dit gebouw straks ook maar een dag leeg komt te staan!” zei Donato recentelijk nog. Werkplekken, een voedsel-/kledingbank en christelijk onderwijs staan onder andere op het verlanglijstje. Dit kunnen ze echter niet alleen. Hulp doormiddel van gebed en/of een gift is erg welkom om de volgende stappen te kunnen nemen. Kijk hier hoe u kunt doneren voor de kerk van Verbania.  

Maakt u liever zelf een gift over, dan kan dat op IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48
t.n.v. Stichting CAMA Zending in Driebergen en o.v.v. 'De kerk van Verbania'.

Kunt u op een andere manier iets bijdragen aan het werk in Italië? Neem dan contact met ons op.
--- --- --- --- --- --- --- ---
Lees ook:
- Hans Borghuis en Abramo Patti over kerk zijn in Italië
- Jezus zichtbaar maken in Italië
- Hoe God werkt in Italië