De kerk van Verbania

Al lange tijd trekken we intensief op met de kerk van Verbania aan het Lago Maggiore. Deze kerk vervult een regiofunctie en is van groot belang voor de wijde regio rond Verbania. Een baken van licht en hoop. Op dit moment heeft de kerk geen eigen plek terwijl dit juist zo belangrijk voor hen is.
Lees verder over de kerk van Verbania

Verbania ligt aan de westkant van het Lago Maggiore, in de Italiaanse regio Piemonte. Het is de hoofdstad van de provincie Verbano-Cusio-Ossola. De stad telt ruim 30.000 inwoners en bestaat uit de kernen Pallanza en Intra.

Verbania is de grootste industriële en commerciële plaats aan het Lago Maggiore. Tussen de stad en Laveno aan de overkant van het meer loopt de belangrijkste veerbootverbinding van het Lago Maggiore.

Verbania trekt in de zomermaanden veel - met name Nederlandse en Duitse - toeristen. In de hoogseizoenmaanden worden hier ook Nederlandstalige kerkdiensten georganiseerd.

Externe links:
Wikipedia | Città di Verbania | Provincia Verbano | Google Maps


Verbania - Lago Maggiore

In Italië is slechts 1,5% van de bevolking protestants-evangelisch christen, Veel van de kerkleden zijn de enige christen in hun omgeving en soms zelfs in hun familie. Zij reizen soms drie kwartier of langer om de samenkomsten te kunnen bezoeken. Het kost hen wat... lees verder