Een unieke beleving op Hemelvaartsdag

In deze corona-tijd gaat veel anders dan we gewend zijn. We werken thuis, we studeren vanaf onze slaapkamer en fysiek een kerkdienst bezoeken is er niet meer bij. De meeste christenen missen de samenkomsten en het contact met anderen maar zien het soms ook als een voordeel dat ze makkelijker even kunnen kijken hoe het er elders aan toe gaat. Tijdens de online 360 graden-ervaring op Hemelvaartsdag krijgt de kijker het gevoel zelf aanwezig te zijn in de mooie Dionysiuskerk in Rijssen. Door het 360 graden-beeld kunnen bezoekers de hele dienst zelf bepalen hoe en waarnaar ze willen kijken.

In de vorm van een korte preek wordt het thema vertrouwen in angst toegelicht. In deze tijd van onzekerheid hebben we misschien wel meer dan ooit behoefte aan een inspirerende, bemoedigende boodschap vanuit de Bijbel. Dankzij mooie muziek van de band 4Tune kunnen kijkers meezingen met sommige liederen en luisteren naar bekende covers. Ook is het mogelijk om gebedspunten aan te reiken waar tijdens de dienst live voor zal worden gebeden door ds. Sander Ris.

Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in kleine groepen. In een digitale omgeving kun je verder praten, vragen stellen of samen bidden! Het is ook mogelijk om als kerk deel te nemen aan de 360 graden dienst en na afloop elkaar als kerk, groep of vereniging te ontmoeten.

Stichting De Haven
Deze 360 graden-dienst wordt volledig op pro deo basis georganiseerd. Tijdens de dienst wordt aandacht gevraagd voor het werk van Stichting De Haven. De Haven is er voor moeders, dochters en zussen in de seksindustrie. De Haven biedt veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat om vrouwen uit de prostitutie te helpen. Veel van deze vrouwen zijn hard getroffen door de corona-crisis. Door de huidige maatregelen staan ze zonder inkomsten op straat en sommige vrouwen kunnen letterlijk geen eten kopen. Ze dreigen hun huis uitgezet te worden en de financiƫle schulden lopen soms hard op. De Haven doet er alles aan om zoveel mogelijk vrouwen te helpen in deze nijpende situatie.

Praktisch
Datum: Hemelvaarstdag, 21 mei 2020 (bekijk hier de pagina van het evenement)
Programma: Sing-in vanaf 9:45 uur en start om 10:00 uur
Thema: Vertrouwen in angst
Uitzending vanuit: Dionysiuskerk Rijssen
Live stream te volgen via: www.facebook.com/cip.nl

Met medewerking van
Muziek: Band 4Tune (website)
Spreker: Hans Borghuis (meer informatie)
Interactief gebed: Sander Ris (meer informatie)
Goed doel: Stichting De Haven, Anneloes Meijer (website)
Techniek: Virtual Lab 17 (website)