Mijn moeder woont in een verpleeghuis

Mijn moeder heeft Alzheimer. Toen de verpleeghuizen ruim vijf weken geleden gesloten werden, begreep ik absoluut de noodzaak hiervan. Nu wordt deze periode met - opnieuw - vijf weken verlengd, vreselijk ingrijpend. Deze keuze begrijp ik niet helemaal meer. De 'experts' roepen op om vooral kaartjes te sturen, om toch vooral te blijven bellen. Maar mijn moeder kan niet meer bellen, ze begrijpt niet meer wat een kaartje is.


Lees verder

Corona en de seksindustrie

Zondag 15 maart 2020 om klokslag 18.00 uur werden - in de strijd tegen corona - alle cafés en restaurants gesloten in Nederland. Net zoals alle bioscopen, coffeeshops, musea, scholen, kinderopvangcentra en sportclubs. Wat ook werd gesloten - drie kwartier eerder werd dit in een persconferentie aangekondigd - waren alle bordelen, alle prostitutieramen en alle seksclubs. Hierdoor stonden ineens honderden, duizenden vrouwen op straat. Hun inkomsten vielen in één klap helemaal weg.

Lees verder

Steeds meer de overeenkomsten, steeds minder de verschillen

Afgelopen zondag sprak ik in de NGK Ede over het thema 'Verlangen naar God'. Deze week was het een Nederlands Gereformeerde Kerk, vorige week een Vergadering van Gelovigen, binnenkort weer een Gereformeerde PKN-gemeente en een Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk. Kortgeleden sprak ik in een Pinkstergemeente, de week ervoor in een Evangelie Gemeente, de week daar weer voor in een Gereformeerde Bondsgemeente. Steeds meer zie ik dat denominatie er niet zoveel toe doet. Steeds meer zie ik overeenkomsten, steeds minder verschillen

Lees verder

Al deze vrouwen zijn iemands dochter, iemands moeder

Elke vrouw heeft haar eigen verhaal. Elke vrouw haar eigen leven en omstandigheden. En elke vrouw heeft een reden om dit werk te doen. Sommige verhalen lijken sterk op elkaar, andere totaal niet. In ieder geval is niet een verhaal hetzelfde. Maar wat deze vrouwen allemaal gemeen hebben: ze zijn iemands dochter, iemands moeder.

Lees verder

Volgen wij dit voorbeeld van Jezus?

Jezus kijkt naar mensen, kijkt écht naar hen en ziet hen zoals ze zijn. Hij laat zich raken, is diep bewogen, lijdt met hen mee (Math. 9:36). Ook wij kunnen ervoor kiezen om dat te doen… of ervoor kiezen om het niet te doen.

Lees verder

In de prostitutie voor je moeder of je kind? Dat moet je gewoon niet doen!

Ik vertel hem het verhaal van de vrouw die haar zieke zoontje in Oost-Europa achterlaat bij haar familie, om in Nederland in de prostitutie te kunnen werken. Ze zag geen andere mogelijkheid meer om zijn medicijnen en ziekenhuiskosten te kunnen betalen. Wat doe je als moeder, als je geen andere uitweg ziet?

Lees verder

Gered door een vrouw in de prostitutie

Vorige week schreef ik een blog over christelijke vrouwen in de prostitutie. Deze week over een vrouw die letterlijk het leven van een van haar klanten redde.

Lees verder

Christen, én werkzaam in de prostitutie?!

Regelmatig krijg ik verbaasde blikken wanneer ik ergens vertel dat er vrouwen zijn die én overtuigd christen zijn, én in de prostitutie werken. In de hoofden van veel mensen past dit niet. Onmogelijk, een contradictio in terminis… En toch is het de waarheid.

Lees verder

Prostitutie en gerechtigheid

In Nederland werken naar schatting zo'n 20.000 tot 30.000 mensen - voornamelijk vrouwen - in de prostitutie. Nagenoeg allemaal hebben ze te maken met geweld, intimidatie en pesterijen. De meesten van hen kiezen dan ook niet uit vrije wil voor dit werk.

Lees verder