Traject voor kerken

Kerkzijn doen we samen, dat is evident en geen nieuws. Toch is dit voor veel kerken een worsteling. Het werk komt soms neer op de schouders van een klein groepje mensen, het kan ontzettend lastig zijn om in verbinding te blijven met gemeenteleden en heel vaak is het al helemaal moeilijk om in contact en verbinding te blijven met de jongere generaties .

Weten we wat er daadwerkelijk speelt en leeft in de gemeente? Kennen we elkaar ook echt? Hebben we weet van welke verschillen er zijn, van de uiteenlopende perspectieven, omstandigheden en levensfasen?

Met een Kerktraject ga je als kerk of gemeente samen op zoek naar relevantie. Door op een interactieve manier met elkaar in gesprek te gaan, jongeren en ouderen. Vanuit de inhoud en gericht op de praktijk van elke dag.

Zo, met oog voor de verschillen die er (mogen) zijn, samen de toekomst tegemoet. Met focus op datgene wat samenbindt, met begrip en ruimte voor elkaar, voor elkaars mening en elkaars situatie. Een traject met je kerk of gemeente helpt je op weg om in gezamenlijkheid de toekomst tegemoet te gaan.

Trajecten zijn altijd maatwerk, neem contact op om de mogelijkheden voor jouw kerk of gemeente te bespreken.

Vanuit de wens om met de hele gemeente in gesprek te komen over alles wat er rondom onze kerk speelt en wat ons als gemeente bezig houdt, hebben we samen met Hans het traject "geloven doen we samen" opgezet. Dankzij zijn ervaring konden we vrij snel een breed gedragen ontwerp voor het traject opzetten waarin wij als gemeente zelf de regie hadden. Door het gebruik van Mentimeter kon Hans op veel antwoorden uit de gemeente gelijk inhaken wat voor een goede interactie zorgde. Hans wist deze bijeenkomsten op een frisse manier goed inhoud en richting te geven. Door de vlotte afwisseling tussen Mentimeter en korte uitweidingen aan de hand van Bijbelteksten wist hij jong en oud geïnteresseerd te houden tijdens deze sessies. We kijken uit om na de vakantie met werkgroepen verder te werken aan de 4 hoofdonderwerpen en we hopen Hans daar zeker nog eens bij uit te kunnen nodigen.

Niek van der Heide - GKV Uithuizermeeden


Tour For Unity

De Tour For Unity is een initiatief van singer-songwriter Jildou Bakker en spreker Hans Borghuis. ‘Er wordt ontzettend veel gepraat over polarisatie en verdeeldheid. Om het daar niet bij te laten werd het tijd om - op een actieve en positieve manier - iets in beweging te zetten.

Kerk in Italië

Over Italië is iets meer te noemen dan alleen het heerlijke eten, de vriendelijke mensen of de prachtige streken die het land rijk is. De kerk van Verbania aan het Lago Maggiore is een baken van licht en hoop voor de wijde omgeving. Een plek waar Jezus zichtbaar wordt.

Preekrooster 2023

Hier vindt u het preekrooster voor 2023 met beschikbare data voor ochtenddiensten. U kunt contact opnemen om een datum te reserveren. Voor middag-, avond-, of bijzondere diensten zijn er meerdere mogelijkheden. Neem contact op om deze te bespreken.