Training gerechtigheid


Gerechtigheid - recht doen aan iemand die onrecht lijdt. Gerechtigheid is ook een theologisch begrip: God spreekt de zondaars vrij om Christus' wil.

Wat is eerlijk, wat is recht? Iedereen heeft weleens het gevoel gehad dat hem of haar onrecht werd aangedaan. Wat doe je daarmee? Ga je in de verdediging, kom je voor jezelf op? Of laat je het gebeuren, laat je het over je heen komen en wacht je misschien wel tot iemand anders voor je opkomt? En hoe ga je hiermee om vanuit je christen zijn?

Onrecht is natuurlijk veel breder en gaat veel verder dan alleen je eigen leven. Massa's mensen op deze wereld leven in een vorm van (soms moderne) slavernij. Nog nooit in de geschiedenis van de wereld waren er zoveel slaven als nu. In de seksindustrie bijvoorbeeld en in de prostitutiesektor zijn veel vrouwen slachtoffer van mensenhandel. Heel vaak ook zijn deze vrouwen slachtoffer van armoede.

Dit is geen 'ver van ons bed' show. Ook in Nederland komt het voor dat mensen gedwongen worden om dingen te doen die ze helemaal niet willen doen. Ook in ons land leven veel mensen in slavernij. Alleen al in de prostitutie gaat het bijvoorbeeld om duizenden vrouwen.  

Hoeveel mensen leven er in Nederland zonder een dak boven hun hoofd, hoeveel mensen leven er in eenzaamheid, hoeveel zijn er die geen enkele vorm van een sociaal netwerk hebben?

Wat doen wij hiermee? Kijken we weg, of kijken we met de ogen van Jezus naar de wereld om ons heen? Staan we op tegen onrecht en doen we wat we zelf kunnen doen? Willen we het zien of sluiten we onze ogen? En wát kunnen we dan doen? Op een manier die bij ons past, in onze eigen omgeving, gedreven door de liefde van Jezus.

Een krachtige en interactieve training die je aan het nadenken zet.

Deze training kan gekoppeld worden aan het werk van Stichting De Haven.

Duur: 75 tot 120 minuten
Geschikt voor: jongeren (vanaf 15 jaar) en ouderen
Groepsgrootte: n.v.t.
Kosten: sprekersvergoeding in overleg plus reiskostenvergoeding
Vragen: neem contact op
Boeken: klik hier