Nederland <-> Zendingsland

Nederland zendingsland

Getuigen in een geloof in jezelf cultuur

Getuigen in een 'geloof in jezelf cultuur', het evangelie delen in een tijd van expressief individualisme. Kan dat nog? Hoe dan? Want, wie ben jij om tegen een ander te zeggen wat hij of zij - volgens jou - zou moeten geloven? Dat bepaalt die ander zelf wel, we laten ons niets opleggen.  

Het is belangrijk om de cultuur waarin we leven te kennen en begrijpen. Net als een zendeling die naar het buitenland gaat eerst de cultuur zal moeten leren kennen van het land waar hij of zij naartoe gaat, is het voor ons belangrijk de cultuur te kennen waarin we ons dagelijks begeven. Want juist ook deze cultuur biedt unieke mogelijkheden om ons geloof te delen met anderen. Misschien wel persoonlijker dan ooit.

De cursus 'Nederland zendingsland' kan in een compacte vorm van anderhalf uur worden gegeven, maar ook in een uitgebreide versie van 3 bijeenkomsten van anderhalf uur. Tijdens de cursus wordt ingezoomd op de huidige cultuur en de bijzonderheden hiervan. Waarop kunnen we letten, wat is goed om te doen en te zeggen, wat wordt geaccepteerd en wat niet?

Er worden praktische handvaten aangereikt om het evangelie te kunnen delen. Om toe te passen juist in een 'geloof in jezelf cultuur', juist in een tijd van 'expressief individualisme'. De cursus is interactief van opzet en wordt aangeboden in samenwerking met CAMA Zending.

Deze cursus wordt gegeven in kerken, voor groepen en in organisaties.
Neem contact op voor meer informatie en beschikbare data.

Kerktraject

Kerkzijn doen we samen. Toch is dit voor veel kerken een lastig punt. Het kan moeilijk zijn om in verbinding te blijven, zeker ook met de jongere generaties. Veel van het werk komt op de schouders van een klein groepje mensen neer. Het 'samen' valt nogal eens tegen. Maar weten we wat er leeft in de gemeente? Kennen we elkaar echt? Zijn we in staat om met alle verschillen die er zijn toch samen op te trekken? Met de focus op wat samenbindt, met oog voor elkaar en met een gezamenlijk doel voor ogen. Kies voor een kerktraject op maat. lees hier verder.