Moderne slavernij dichtbij

Moderne slavernij is een term die verwijst naar hedendaagse praktijken die lijken op slavernij. Ook al is slavernij wereldwijd afgeschaft en verboden, toch is het anno 2021 aan de orde van de dag.

Hoewel moderne slavernij op verschillende manieren voorkomt, treft het vooral vrouwen en meisjes waarbij het vaak om seksuele uitbuiting gaat. Veel van de vrouwen en meisjes die dit treft komen in de gedwongen prostitutie terecht. Alleen al in Nederland betreft dit duizenden vrouwen.

Prostitutie is vooral zichtbaar in de raamstraten en seksclubs, voornamelijk in de (grotere) steden. Maar het speelt zich ook af op hotelkamer en in auto's of woningen. Sommige vrouwen zijn slachtoffer van mensenhandel, pooiers of loverboys. Veel zijn slachtoffer van pure armoede en kansloosheid.

Deze vorm van moderne slavernij is dichterbij dan we vaak denken of vermoeden. Ook sexting, sextortion en grooming spelen vandaag de dag een belangrijke rol.

Over Hans

Hans werkte in o.a. Amsterdam en Den Haag voor organisaties die vrouwen uit de (gedwongen) prostitutie helpen. Hans deed hier onder meer veldwerk en schreef een aantal artikelen over (gedwongen) prostitutie en hoe vrouwen in de seksindustrie terechtkomen. Hans deed veel onderzoek naar het onderwerp en naar de mensen die het betreft en geeft regelmatig lezingen over dit thema. Doordat Hans ook veel met jongeren(groepen) werkt, verdiepte hij zich in de wereld van sexting, sextortion en grooming. Onderwerpen waar elke jongere mee te maken krijgt. Hierdoor is de lezing erg geschikt voor jongeren, maar zeker ook voor ouders, opvoeders, opa's en oma's en iedereen die meer over deze thema's wil weten.

Thema bijeenkomst

Een bijeenkomst rond het thema Moderne slavernij dichtbij is mogelijk voor verschillende doelgroepen. Voor vrouwenverenigingen, mannenverenigingen, jongerengroepen en andere groepen. Deze bijeenkomsten zijn altijd maatwerk, interactief van opzet en volledig afgestemd op de doelgroep.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: moderne slavernij, mensenhandel, uitbuiting, prostitutie in Nederland, de klanten (sekskopers), vormen van prostitutie, loverboys, pooiers, sexting, sextortion en grooming. Ook komen er diverse - waargebeurde - voorbeeldverhalen aan de orden van vrouwen in de prostitutie.

Afhankelijk van de doelgroep en de wensen van de groep wordt de bijeenkomst verder afgestemd en ingevuld.

"Ik vond de opbouw van de bijeenkomst verfrissend. Korte stukjes waarbij Hans ons liet nadenken en het in een climax steeds dichterbij onszelf bracht."

"Hans laat je nadenken over het leven áchter de prostitué."

Meer informatie en contact

Hans kan worden uitgenodigd voor verschillende soorten bijeenkomsten. Deze zijn in principe interactief van opzet, maar worden altijd afgestemd op de doelgroep. Neem contact op om de mogelijkheden voor uw bijeenkomst te bespreken. Contact opnemen kan via het contactformulier of door een email te sturen naar info@hansborghuis.nl.